24 april 2024
torsdag, 31 januari 2019 15:57

Stendörren ökar i Albyberg, Haninge

Skrivet av 

 

Mikael Nicander, vd för Stendörren.



Stendörren Fastigheter har ingått avtal med NewCap Albyberg 3 AB om förvärv av fastigheten Kalvsvik 16:23 intill väg 73 vid Albyberg, Haninge. Affären görs genom bolagsförvärv och den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till 13,7 Mkr, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 75 Mkr. Tillträde skedde den 31 januari.

 

– Återigen gör vi ett kompletteringsförvärv i ett område där vi sedan tidigare är fastighetsägare. Såväl förvaltning som uthyrningsarbetet gagnas av vi kan växa med våra hyresgäster och tillmötesgå deras lokalbehov, säger Johan Bråkenhielm, transaktionschef på Stendörren.

 

Den uthyrningsbara ytan på fastigheten uppgår till 3.484 kvm och består av lokaler för lager och kontor. De två största hyresgästerna i fastigheten är Mekonomen och JungHeinrich. Årshyresvärdet uppgår till 5,2 Mkr.

 

– Vi är glada att kunna förvärva en mycket välskött fastighet med starka hyresgäster i ett strategiskt intressant område. Fastigheten flankerar väg 73 och erbjuder ett ypperligt skyltläge med god tillgänglighet. Haninge/Albyberg är en av de marknader där vi gärna gör ytterligare förvärv, säger Mikael Nicander, vd för Stendörren.