Skriv ut denna sida
fredag, 01 februari 2019 13:20

Åke Pettersson, ny vd för Skandia Fastigheter

Skrivet av 

 Skandia Fastigheter har utsett Åke Pettersson (bilden) till ny vd för Skandia Fastigheter efter Anders Kupsu, som i slutet av förra året informerade styrelsen om att han önskar lämna sitt uppdrag i bolaget. Åke Pettersson har sedan 2011 varit affärsutvecklingschef på Skandia Fastigheter, och under flertalet år, parallellt med detta, även varit fastighetschef för Skandias samhällsfastigheter. Under sin tid i bolaget har han som medlem av affärsledning och ledningsgrupp bidragit till en stark utveckling av fastighetsportföljen, som innehåller kontor, bostäder, köpcentrum och samhällsfastigheter till ett värde av 57 Mdr kr.

– Jag är glad och mycket laddad inför uppgiften att tillsammans med de 150 medarbetarna, styrelsen och kunderna fortsätta bygga Skandia Fastigheter och skapa en långsiktigt god totalavkastning för Skandias 1,2 miljoner pensionssparare och ägare genom att göra långsiktiga investeringar som ger stabil och hållbar tillväxt, säger Åke Pettersson.

Innan Pettersson kom till Skandia var han transaktionschef på Vasakronan och dessförinnan affärsutvecklare på Arcona. Från 1999 till 2006 arbetade han på dåvarande Diligentia (nuvarande Skandia Fastigheter) som investeringsanalytiker samt som fastighetschef för bolagets kontorsfastigheter i Stockholm.

– Det är med en bra känsla jag lämnar över rodret till Åke, som jag nu haft förmånen att jobba tillsammans med alltsedan 2011. Han är väl insatt i företagets strategier och verksamhet och jag är övertygad om att övergången kommer att kännas väldigt naturlig, säger Anders Kupsu, nuvarande vd.

Senaste från Redaktionen