22 januari 2020
fredag, 01 februari 2019 13:25

Allianz och CBRE köper för 4 Mdr

Skrivet av 

 

Hugues Braconnier, logistikchef på Allianz Real Estate.Allianz och CBRE Global Investment Partners (GIP) har gått ihop och köpt en nordisk logistikportfölj förvaltad av Ness, Risan & Partners (NRP). Portföljen består av åtta logistikfastigheter i Sverige och Danmark med ett totalvärde på över 4 Mdr kr och en total uthyrningsbar yta på över 400.000 kvm. Hyresgäster är stora väletablerade företag på långsiktiga hyresavtal med en vägd genomsnittlig hyreslängd om cirka 12 år. Portföljen har byggts upp av NRP och ägdes tidigare av en kombination av direktinvesterare och två fonder som förvaltas av NRP.

– Portföljen är en bra plattform för fortsatt tillväxt i Norden. Den är diversifierad, med solida hyresgäster på långa kontrakt, och den finns potential att skapa ytterligare värde, säger Hugues Braconnier, logistikchef på Allianz Real Estate.

Portföljen ska även fortsatt förvaltas av NRP och Wilfast och den kommer att fokusera på logistikfastigheter i Norden med mandat till växa portföljen med nya förvärv.

Säljrådgivare har varit Advokatfirmaet BAHR, Setterwalls Advokatbyrå, Real Asset Partners, medan köparna har rådgivits av Linklaters (juridisk), EY (skatt och finans), Sweco (teknisk) och Aon (Försäkring).