24 januari 2020
fredag, 01 februari 2019 15:13

Edenström – Sveriges främste entreprenör

Skrivet av 

 

Huvudpriset entreprenörsutmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year har tilldelats Urban Edenström, koncernchef och grundare av Stronghold Invest AB.


Den tjugotredje upplagan av entreprenörsutmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year avgjordes under torsdagen i Blå hallen i Stockholms stadshus. Huvudpriset tilldelades Urban Edenström från Stockholmsbaserade företaget Stronghold Invest AB. Han utsågs av en oberoende jury till vinnare i den nationella finalen och kommer få representera Sverige i den internationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year i Monte Carlo i början av juni, då världens främsta entreprenör ska utses.

 

– Urban Edenström är verkligen en inspirerande och driven entreprenör som ligger helt i klang med samtiden. En viktig spelare i branschen som ständigt når nya höjder och med ett stort fokus på långsiktighet och innovation. Urban är en mycket värdig vinnare och det ska bli mycket intressant att se hur han står sig i den internationella finalen, säger Günther Mårder, juryordförande för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och vd för Företagarna i EYs pressmeddelande.

 

Juryns motivering för Urban Edenström, vinnare av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year 2018 och Sveriges representant på världsfinalen i Monte Carlo, löd:

”Trots många motgångar har Urban Edenström aldrig blundat för nya möjligheter. Med uthållighet, revanschlust och tävlingsinstinkt har han byggt ett framgångsrikt imperium. Digitalisering och innovation spelar en viktig roll i denna entreprenörsresa, där passion för kollegor och kunder är a och o.”