26 januari 2020
måndag, 04 februari 2019 16:53

Galären hyr ut med nytt koncept i Luleå

Skrivet av 

 

Luleå får nytt restaurangkoncept på Köpmangatan 18.


Galären har tecknat ett femårigt hyresavtal med krögarna Alexander Wettainen, Mikael Giallousis, Emin Zeynalov samt Rosa Helén för en restaurang i Galärens fastighet på Köpmangatan 18 i Luleå. Lokalen omfattar 322 kvm och erbjuder runt 115 sittplatser.

 

– Det känns jättekul att ha tecknat avtal med en restauratör somerbjuder ett nytt koncept i stan. Med en stark ägarbild som är nytänkande är vi övertygade om att de kommer att lyckas bra i de nya lokalerna, säger Vincent Lundahl, lokaluthyrare på Galären

 

– Det blir för Luleå en ny och spännande krog med ett riktigt bra barkoncept. Vi kommer att jobba med schyssta råvaror och kommer att servera ett brett utbud av klassiska cocktails och övriga drycker, säger Mikael Giallousis.

 

Giallousis driver sedan tidigare tillsammans med Alexander Wettainen och Emin Zeynalov Nodo Lounge & Cocktailbar i Piteå och Nodo Sportbar & nattklubb i Boden.

 

Rosa Helén, som är erfaren i branschen och driver Rutvik Golfrestaurang, är ny delägare och går in i Luleårestaurangen från och med öppningen. Hon säger:

– Vi har hittat ett bra samarbete och jag känner mig motiverad på att komma igång med den nya restaurangen. Det blir roligt att få vara en del i att bredda restaurangutbudet i Luleå centrum.