Skriv ut denna sida
tisdag, 05 februari 2019 08:53

Skanska säljer logistik i Malmö för 285 Mkr

Skrivet av 

 

Norra Hamnen Kubiklager, omfattande 19.600 kvm, färdigställdes av Skanska under 2018 i Malmö Industrial Park.


Skanska har sålt logistikfastigheten Norra Hamnen Kubiklager i Malmö Industrial Park för 285 Mkr. Köparen är en fond förvaltad av Genesta Property Nordic AB. Försäljningen kommer att bokföras av Skanska Commercial Development Nordic i det första kvartalet 2019. Den nya ägaren tillträder fastigheten under februari 2019.


Norra Hamnen Kubiklager (logistikfastigheten Verkö 4), som utvecklats och byggts av Skanska, färdigställdes under 2018 och ligger i hjärtat av regionens nya logistikcentrum, Malmö Industrial Park. Totalt omfattar fastigheten cirka 19.600 kvm lager- och kontorsyta. Norra Hamnen Kubiklager är idag uthyrt till Copenhagen Malmö Port AB och Stena Retail & Food Services in Sweden AB.

 

– Vi ser mycket positivt på försäljningen till Genesta Property Nordic AB och är övertygade om att såväl fastighetens hyresgäster som dess nya ägare kommer att trivas fantastiskt bra. Vi är stolta över vår produkt Kubiklager som vi utvecklat för att möta hyresmarknaden. Försäljningen bekräftar återigen att Kubiklager är attraktivt på investerarmarknaden, säger Jonas Karlsson, transaktionschef, Skanskas Fastigheter Göteborg.

 

Från Norra Hamnen Kubiklager når man snabbt det större vägnätet, framförallt E6/E20 norrut, samt Öresundsbron till Köpenhamn och kontinenten. Området är utvecklat för att möta framtidens möjligheter och vara ett nav i Öresundsregionen med närhet till Köpenhamn.

 

– Vi är mycket med nöjda med tillskottet av Verkö 4 till vår nordiska fastighetsportfölj. Det strategiska läget och den höga tekniska standarden gör fastigheten till en attraktiv produkt på hyresmarknaden och vi hoppas fortsätta förvärva fastigheter av samma kvalitet, säger David Neil, vd, Genesta.

 

Senaste från Redaktionen