24 januari 2020
tisdag, 05 februari 2019 12:36

Logicenters utvecklar för Bring i Danmark

Skrivet av 

 

Logicenters uppför en modern crossdockanläggning i Greve, Köpenhamn.


 

Logicenters ska utveckla en crossdockanläggning om närmare 15.000 kvm i Greve strax utanför Köpenhamn. Större delen av anläggningens yta, 11.160 kvm ska hyras av Bring Danmark, som flyttar in vid färdigställandet under 2020.

– Vi ser fram emot att flytta in till nya och moderna lokaler anpassade för dels vår miljöprofil, dels vår stora satsning på näthandeln. Den nya logistikanläggningen stärker vår position som en av Nordens viktigaste logistikaktörer, säger Jens Rom, Managing Director på Bring Danmark.

Crossdockanläggningen kommer att ha en tydlig miljöprofil och ska utrustas med solceller på taket. Byggnaden blir nästan 12 meter hög, vilket möjliggör sortering i två våningar och att det kan inrymmas ett entresolkontor om 2.000 kvm.

Vidare är personalens säkerhet prioriterad genom en gångbro från parkeringen till kontoret. Anläggningen byggs även att kunna anpassas till framtida logistikbehov, exempelvis kunna konverteras till ett lager.

– Vi är otroligt stolta över att bygga en anläggning som speglar framtidens logistik i Greve. Solcellerna, gångbron och höjden är exempel på hur den kännetecknar en väldigt modern logistikanläggning, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters.