22 januari 2020
tisdag, 05 februari 2019 15:23

Dawasta bygger äldreboende i Askim

Skrivet av 

 

Sisjödals äldreboende kommer att ligga på Sisjövägen 55 i Askim, Göteborg. Byggnaden kommer ägas av Dawasta Omsorgsbostäder och boendet kommer drivas av Astagården.


Nystartade fastighetsbolaget Dawasta Omsorgsbostäder har tillsammans med Astagården initierat ett äldreboende med 90 lägenheter i Sisjödal, Askim, strax söder om Göteborg. Marken i Sisjödal var den första som Göteborgs Stad anvisade till en privat aktör med det enda syftet att bygga ett äldreboende.Fastighetsnämndens ordförande Jahja Zeqiraj medverkade vid det första spadtaget för boendet, vars färdigställande är planerat till hösten 2020.

 

– Vi ser att det är ett akut behov av bostäder för våra åldersrika Göteborgare. Göteborgs stad kommer att behöva bygga ett nytt äldreboende per år den närmaste tioårsperioden för att täcka det eftersatta behovet. Det toppmoderna äldreboendet i Sisjödal är ett viktigt första steg i bostadsförsörjningen för denna viktiga målgrupp, säger Jahja Zeqiraj.

 

Dawasta och Astagården har strävat efter att skapa moderna och komfortabla lägenheter med mycket god tillgänglighet. På varje våningsplan inryms lägenheter, stora sociala ytor, uteplatser och balkonger. Därutöver kommer boendet innehålla flera naturliga mötesplatser såsom bemannad lobby med loungeavdelning, gym, bibliotek, café och en stor takterass med växthus och odlingslådor.

 

Både Dawasta och Astagården är övertygade om att välfärdsteknologi kan öka självständigheten och tryggheten för de boende men även förbättra arbetsmiljön. Ett exempel på detta är att högteknologiska toaletter (s.k. japanska toaletter) ska installeras i samtliga lägenheter.

Bakom det nya bolaget DAWASTA finns bland annat Thomas Dahl, som i många år verkade på Wallenstam, bland annat som vice vd samt David Wallenstam och Markus Kärrbrand.