19 april 2024
tisdag, 05 februari 2019 16:38

Jens Persson slutar som vd för Kilenkrysset

Skrivet av 

 

Det var ingen missämja mellan Jan Persson, längst till höger, och Jens Persson, längst till vänster, när de båda tog Gustaf Hermelin i hand då Catena köpte fem logistikfastigheter för 1,1 Mdr kr i december 2017.


Olikheter i syn på företagsledning ligger till grund för att Jens Persson lämnar uppdraget som vd för Kilenkysset, endast efter ett drygt ett år.

 

– Jag har varit engagerad i Kilenkrysset i närmare två år. Först som arbetande styrelseledamot från april 2017 och sedan november samma år som vd med uppdraget att fortsätta utveckla organisationen och företaget och skapa en struktur som skulle underlätta ett kommande, planerat generationsskifte för koncernen, säger Jens Persson.


Han fortsätter:

– Vi, Kilenkryssets ägare och jag, har nu i god anda och enighet konstaterat att förutsättningarna för fortsatt samarbete inte är gynnsamma. Vi är båda starka ledare, men med väldigt olika syn på hur verksamheten ska styras. Med tanke på vår nära vän- och släktskap vill vi inte riskera att äventyra framtida relation och jag lämnar därför Kilenkrysset för att återgå till industrivärlden. Med tanke på det förändringsarbete som skett under dessa två år och den samlade höga kompetens som finns i organisationen har vi tillsammans lagt en bra grund att arbeta vidare på och jag är fylld av tillförsikt inför Kilenkryssets framtid.

 

I samband med att Jens Persson lämnar sin roll som vd återinträder Jan Persson, 71 år, som vd för koncernen Kilenkrysset, samtidigt som Stefan Persson och Annika Persson tar mer operativa roller i organisationen.

 

– För mig som ägare är det med stor glädje vi i dag kan meddela att vi har funnit en stabil och långsiktig lösning för Kilenkryssets fortsatta framgång. Vi har under hösten genomfört en del av generationsskiftet i koncernen och jag är glad över att min son och min dotter nu går in och tar mer aktiva roller. Jens och jag har haft olika syn på hur Kilenkryssetkoncernen ska styras, men vi värnar om vår vänskap och har därför valt den här lösningen. Jag vill samtidigt passa på att tacka Jens för hans fina insatser. Under hans tid som vd har han bidragit med affärs- och verksamhetsutveckling som vi kommer att ha glädje av under en lång tid framöver, säger Jan Persson.