Skriv ut denna sida
torsdag, 07 februari 2019 14:40

Riksbyggen tar Bonum till Högsbo

Skrivet av 

 

Fonden CapMan Nordic Real Estate II avtalar stort med Totalförsvarets rekryteringsmyndighet.

 


Riksbyggen tar nu sitt mycket populära koncept för seniorbostäder, Bonum, till ännu en stadsdel i Göteborg. I Högsbo planeras 79 lägenheter i Bonum Brf Guldmyntet, avsedda för hushåll där minst en person fyllt 55 år. Säljstarten inleds med fyra informationsträffar under vecka 9.

– En av de stora utmaningarna på bostadsmarknaden idag är behovet av fler anpassade bostäder för äldre personer. Det är därför mycket glädjande att Riksbyggen, som är marknadsledande på att bygga seniorbostadsrätter, nu kan säljstarta ett nytt projekt i Göteborg, säger Jesper Lundell, marknadsområdeschef för Bonum på Riksbyggen.

Bonum Brf Guldmyntet i Högsbo kommer ligga på Guldmyntsgatan en kort promenad ifrån det lokala centrumet – Axel Dahlströms torg. Inom fastigheten planeras tvåor, treor och ett mindre antal rymliga fyror. Alla lägenheterna får inglasad balkong eller uteplats. Planlösningarna är välplanerade med omsorg för hur vardagslivet fungerar bäst för målgruppen, till exempel så har treorna och fyrorna en extra toalett. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal, övernattningslägenheter för tillfälliga gäster samt tillgång till bil via bilpool.

Den första skissen till Riksbyggens koncept Bonum ritades 2006 och 2008 startades konceptet officiellt. Idag är över 1.000 Bonum-bostäder inflyttade runt om i landet. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har tillgång till en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor.

Senaste från Redaktionen