Skriv ut denna sida
torsdag, 07 februari 2019 15:32

Nordika hyr ut 11.000 kvm i Helsingfors

Skrivet av 

 

Nordika har lyckats hyra ut hela Campus Säterinportti – fd Nokia Networks huvudkontor, i Helsingfors om totalt 35.000 kvm, endast två år efter att omformningen av fastigheten påbörjades.


Nordika ökar uthyrningstakten i fastigheten Säterinportti Campus i Helsingfors och tecknar ett långsiktigt hyresavtal med teknikkonsulten Sitowise. Avtalet innebär att Sitowise samlokaliserar hela sin verksamhet i Helsingfors till Nordikas fastighet genom att teckna ett hyresavtal för 11.000 kvm kontorsyta.

 

Nordika har sedan förvärvet av Säterinportti skapat en för Finland unik kontorsmiljö inspirerad av campustänket i USA där kontorsutformning, välbefinnande och rekreation skapar en integrerad mix för hyresgäster och deras anställda. Under de senaste två åren har Säterinportti genomgått en omfattande omvandling med betoning på hyresgästernas välbefinnande på arbetsplatsen.

 

Att etablera något nyskapande i den finska marknaden har visat sig fungera väl genom den snabba uthyrningen av Säterinportti Campus som totalt omfattar 35.000 kvm och i princip nu är fullt uthyrd endast två år efter att omformningen av fastigheten påbörjades. Nordika har arbetat med sin lokala partner Trevian som framgångsrikt implementerat Nordikas tankar och idéer.

 

Läget för fastigheten är mycket bra, med direktaccess till Ringvägen, och förbättrad kollektivtrafik då en ny höghastighetsspårvagn öppnas år 2020 med hållplats precis utanför fastigheten.

 

Säterinportti uppnådde BREEAM hållbarhetscertifikat under 2018 och har målsättningen att vara en av de första Well-certifierade fastigheterna i Finland.

 

Jonas Grandér, vd på Nordika, kommenterar:

– Det är spännande att vi kunnat förvandla en mer eller mindre tomställd kontorsfastighet som var mörk och tråkig när vi övertog fastigheten, till en plats där det nu sjuder av liv och är fullt av aktivitet. Att kunna leverera lokaler som har något utöver det vanliga till rimliga hyresnivåer är något som känns extra kul. De idéer Nordika tagit med sig till Finland är knappast unika på något sätt men vi vill gärna ligga i framkant och göra det som är bäst för våra hyresgäster.

 

Sitowise, som tidigare hade cirka 300 anställda i Säterinportti, kommer under 2019 att samlokalisera hela sin verksamhet i Helsingfors till fastigheten. Företaget har haft sitt huvudkontor i Säterinportti sedan 2018.

 

Sitowise skapades genom sammanslagningen av infrastruktur och byggnadsexperterna Sito Oy och Wise Group Finland Oy år 2017.


Aki Puska
, tf vd för Sitowise, kommenterar:

– Vi vill visa uppskattning till våra anställda med valet av lokaler. Det funktionella kontorslokalerna och hälsokonceptet i Säterinportti är perfekt för oss. Sitowise har vuxit starkt och vi behöver en gemensam plats med utmärkta trafikförbindelser för att förstärka interaktion och arbetskomfort hos våra mer än 800 anställda.

 

 

 


 

Senaste från Redaktionen