Skriv ut denna sida
torsdag, 07 februari 2019 16:23

Scandic Hasselbacken säljs till Pop House

Skrivet av 

 

Scandic Hasselbacken, uppförd 1925 på Djurgården, har 113 rum, festsalar, restaurang, bar och konferenslokaler.

 

 

Scandic har tecknat avtal om försäljning av hotellrörelsen i Scandic Hasselbacken på Djurgården i Stockholm. Försäljningspriset uppgår till 230 Mkr på skuldfri basis och affären beräknas ge en reavinst för Scandic på omkring 180 Mkr. Köpare är Pop House AB, med Conni Jonsson,  partner EQT, och Björn Ulvaeus som huvudägare, tar över driften av hotellet den 1 mars 2019. Pandox äger fastigheten sedan tidigare.

 

Pop House driver det närliggande ABBA The Museum och Pop House Hotel med restaurang och bar. Nyligen förvärvade Pop House AB också den anrika teateranläggningen Cirkus, som ligger alldeles intill Scandic Hasselbacken.

 

– Vi är nöjda med att ha nått denna uppgörelse, och vi är övertygade om att Pop House AB har goda möjligheter att framgångsrikt utveckla hotellet vidare tillsammans med sina övriga närliggande verksamheter, säger Peter Jangbratt, vd för Scandic Hotels Sverige.

 

Scandic Hasselbacken har 113 rum och har drivits av Scandic sedan 1992. Hotellet bidrog under 2018 med omkring 90 Mkr till Scandics nettoomsättning och 10.5 Mkr till justerat EBITDA.


Senaste från Redaktionen