Skriv ut denna sida
måndag, 11 februari 2019 16:35

Avtal för Masthuggskajen klart

Skrivet av 

 

Masthuggskajen blir en förlängning av Linnéstaden och Masthugget med plats för 1.300 bostäder och upp emot 6.000 nya arbetsplatser. Visionsbild: Kanozi

 

 

Nu möjliggörs en helt ny stadsdel i Göteborg, som fullt utbyggd kommer att omfatta 1.300 nya bostäder och 5.000 – 6.000 nya arbetsplatser då konsortiemedlemmarna för utvecklingen av nya Masthuggskajen i Göteborg undertecknat ett mark- och exploateringsavtal.

 

– Det kommer bli en stadsdel full av kontraster. Framförallt utmärkande för konsortiets arbete med den här detaljplanen är att kulturen har varit ett bärande och tydligt uttalat element och att Masthuggskajen har varit ett pilotprojekt för hållbar stadsutveckling, det gör området unikt och väldigt spännande, säger stadsutvecklingschef Rune Arnesen, Älvstranden Utveckling.

 

De fem byggaktörer som har undertecknat avtal är Elof Hansson Fastigheter som med Global Business Gate ger internationellt inriktade företag och organisationer en spännande kontors- och mötesplats; Stena Fastigheter som utvecklar bostäder, lokaler och flera olika mötesplatser, bland annat ett visitor center för Ostindiefararen Götheborg; Balder Fastigheter, som fokuserar på det nya hotellet Hotell Draken tillsammans med Folkets Hus; NCC som satsar på moderna arbetsplatser och Riksbyggen som tar hand om flertalet av bostadsprojekten.

 

– Det här är verkligen en milstolpe för hela staden och resultatet av ett fokuserat arbete. Vi är väldigt glada över att vi går in i en genomförandefas för att förverkliga Masthuggskajen. Byggstart planeras till i vår och området väntas stå färdigt om cirka 10 år, avslutar Lena Andersson, vd för Älvstranden Utveckling.

Senaste från Redaktionen