24 april 2024
torsdag, 14 februari 2019 14:23

Eastnine köper för 1,34 Mdr kr i Vilnius

Skrivet av 

 

Kontorsparken S7, med adress Saltoniškių 7, ligger i nära anknytning till stadskärnan i Vilnius, Litauen.




Eastnine AB har träffat avtal om att förvärva tre byggnader – byggnad I, II och III – av S7, en nybyggd kontorspark i A-klass i Vilnius centrala affärsdistrikt. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om 42.500 kvm, 1.250 parkeringsplatser och är fullt uthyrda till Telia Lietuva och Danske Bank Global Services Lithuania med en genomsnittlig löptid om 6,4 år. Det totala transaktionsvärdet uppgår till 128,3 MEUR (cirka 1,34 Mdr kr), motsvarande en direktavkastning om 5,8 procent.

 

Kontorsparken S7, med adress Saltoniškių 7, ligger i nära anknytning till stadskärnan i Vilnius, Litauen. Tre av fyra möjliga byggnader kontorsparken har nyligen blivit eller kommer under det närmaste året att färdigställas, och samtliga fastigheter förväntas certifieras enligt Breeam Excellent.

– Vi är exalterade över att förvärva detta landmärke i Vilnius vilket är i linje med vår strategi att förvärva de mest hållbara kontorsfastigheterna i A-klass i de baltiska huvudstäderna och expanderar vår portfölj till över 100.000 kvm, säger Kestutis Sasnauskas, vd Eastnine.

Byggnad I färdigställdes i slutet av 2017 och är fullt uthyrt till Danske Bank Global Services Lithuania, medan Byggnad II, fullt uthyrd till Telia Lietuva, blir klar i dagarna. Den tredje byggnaden färdigställas under det fjärde kvartalet i år. Också den är fullt uthyrt till Danske Bank Global Services Lithuania. Förvärvet förväntas slutföras under Q1 2020.

Transaktionerna kommer att finansieras av egen kassa i kombination med upptagning av lån. SEB har agerat arrangör för ett syndikerat lån med OP Corporate Bank som den andra långivaren. Sorainen har agerat juridisk rådgivare till Eastnine.