25 april 2024
måndag, 25 februari 2019 18:00

Aberdeen Standard Investments köper Orion Partners

Skrivet av 

 

David Paine, Global Co-Head of Real Estate, Aberdeen Standard Investments.



Aberdeen Standard Investments (ASI) har förvärvat Orion Partners, ett bolag med fastighetsförvaltning i Asien. Förvärvet innebär att ASI blir globalt marknadsledande i Asien med cirka 56,3 miljarder dollar, cirka 525 Mdr kr, i fastighetsförvaltning. Orion Partners förvaltar cirka 900 miljoner dollar, cirka 8,4 Mdr kr, via två direkta fastighetsinvesteringar i Asien, på uppdrag för internationella institutionella investerare. Köpeskillingen i transaktionen har inte publicerats.

 

Hugh Young, chef för Asien och Stillahavsområdet, Aberdeen Standard Investments, säger i en kommentar:

– För investerare som söker diversifiering erbjuder asiatiska fastigheter attraktiva riskjusterade avkastningar och förvärvet av Orion förstärker vår regionala närvaro.

 

David Paine, Global Co-Head of Real Estate, Aberdeen Standard Investments, tillägger i en kommentar:
– I dag markerar nästa steg utvecklingen av Aberdeens Standards fastighetsaffär att vi utökar vår närvaro i Asien genom förvärvet av Orion Partners, som ytterligare stärker vår position som en ledande fastighetsförvaltare i världsklass. Med en av de största och mest sofistikerade investeringsstrategierna globalt, med ett kundorienterat tänkesätt och en passion för innovativa lösningar, ökar vi vår förmåga att möta våra investerares utvecklingsbehov av fastighetsinvesteringar.

ASI erbjuder en global verksamhet med över 300 fastighetskonsulter som förvaltar drygt 1.600 fastigheter, globalt via 20 lokala kontor.