19 april 2024
måndag, 25 februari 2019 18:23

Slättö ansluter till Berga i Linköping

Skrivet av 

 

Det planerade bostadsområdet i Berga ligger söder om Söderleden och öster om Haningeleden och ska knyta samman Berga och Södra Ekkällan så att Berga blir en mer integrerad del av Linköping.


Det nya bostadsområdet Berga i Linköping har fått sin sjätte byggherre på plats. Det är Slättö som har fått en markanvisning om 100 bostäder i området, som ligger söder om Söderleden och öster om Haningeleden och som ska knyta samman Berga och Södra Ekkällan så att Berga blir en mer integrerad del av staden. Sedan tidigare är det klart att Bonava, Botrygg, Kärnhem, Mannersons och SHH ska vara med och utveckla Berga.

 

– Det känns bra att den sjätte byggherren nu är på plats och att arbetet fortskrider med en komplett byggherregrupp. Intresset för projektet är stort, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Muharrem Demirok (C).

 

Totalt ska det nya området rymma cirka 500 bostäder i flerfamiljshus och småhus. Bostäderna består av både hyresrätter och bostadsrätter. Dessutom ska området få en ny kombinerad skola och förskola.

 

– Vi är mycket glada över att få ansluta till byggherregruppen och arbetet kring utvecklingen av området. Vi ser fram emot att nu få etablera oss i Linköping, en av Sveriges snabbast växande kommuner, och att få samarbeta med kommunen och övriga byggherrar, säger Sofie Sihver, transaktionsansvarig på Slättö.

 

Byggherrarna ska tillsammans planera hur området ska se ut, med grund i de idéer som de lämnat in i markanvisningstävlingen. Projektet sker genom byggherresamverkan och är tänkt att bli ett nationellt exempel på hur man kan bygga bostäder med överkomliga hyror.