2 maj 2024
onsdag, 27 februari 2019 16:33

Ökande värden i Botkyrkabyggen

Skrivet av 

 

Chris Österlund, vd för Botkyrkabyggen.

 

En ny värdering av Botkyrkabyggens fastigheter visar på ett marknadsvärde på 12,1 Mdr kr. Miljonprogrammets ökade attraktivitet, köp av mark och ränteläget är några av orsakerna till bolagets starka värde. I sin Allmännyttiga plan har bolaget tagit beslut om att marknadsvärdena ska öka med 25 procent till och med år 2025.

 

– Det är mycket glädjande att Botkyrkabyggen värderas så högt. Ett bolag i välstånd har större möjligheter att ge tillbaka till samhället och bidra till allt från nyproduktion och god förvaltning till biologisk mångfald och sociala investeringar, säger Chris Österlund, vd för Botkyrkabyggen.

Hon fortsätter:        
– De senaste årens köp och försäljningar visar på miljonprogrammets attraktivitet. Det bekräftar den bild jag har av Botkyrkabyggens fastigheter byggda under den perioden: De bidrar till goda kassaflöden samtidigt som de kan ses som oslipade diamanter. Med god förvaltning och kloka fysiska och sociala investeringar kan miljonprogrammet ytterligare bidra till bolagets goda ekonomi – samtidigt som hyresgästerna kan känna sig trygga med att de kan bo kvar hos oss.    Botkyrkabyggens totala fastighetsinnehav omfattar 761.000 kvm bostäder, 10.000 kvm kontor, 8.000 kvm handel och 29.000 kvm i kategorin Övrigt.