19 april 2024
torsdag, 28 februari 2019 11:40

Ruby Hotels satsar i Norden

Skrivet av 

 

I en byggnad från 1885 i stadsdelen Kruununhaka, Helsingfors, lanserar Ruby Hotels sitt hotellkoncept med 142 rum, bar, paviljong, utomhusterrass och bastu.

 


Den München-baserade hotellgruppen Ruby Hotels har offentliggjort sitt första nordiska projekt: ett nytt hotell i centrala Helsingfors. Projektet ska realiseras i samarbete med det finska fastighetsbolaget ICON Real Estate. För Ruby Hotels blir det nya hotellet startskottet på företagets etablering på den nordiska marknaden, en region där bolaget ser en stor potential för Rubys moderna, innovativa hotellkoncept. Helsingforshotellet byggs liksom Rubys övriga hotell enligt filosofin Lean Luxury och förväntas öppna i början av 2021.

Det nya hotellet i Helsingfors kommer inrymmas i en historisk byggnad från 1800-talet i stadsdelen Kruununhaka, känd för sin vackra art-nouveau-arkitektur. Hotellet får därmed ett bra läge mellan tågstationen och Kallio-området med närhet till hamnen och marknadsplatsen, katedralen och stadsdelen Tori, centrum för Helsingfors nattliv och nöjesutbud.  Totalt blir det 142 rum, en bar- och en frukostavdelning, en paviljong på innergården och en utomhusterrass.

– Eftersom vårt första nordiska hotell öppnar i Helsingfors så bygger vi självklart, enligt finsk tradition, även en bastu för gästerna, berättar Michael Struck, grundare och vd, Ruby Hotels.

Hotellet uppförs som en del i ett större fastighetsprojekt om 10.000 kvm. Förutom hotellet omfattar projektet även 50-60 lyxlägenheter i olika storlekar.  

Ruby Hotels grundades 2013 och har idag totalt sex hotell. Under de närmaste åren, till 2021, planerar hotellgruppen att öppna nio nya hotell. Förutom i Helsingfors bland annat i Shanghai, London, Zürich, Köln och Frankfurt.