24 april 2024
torsdag, 28 februari 2019 11:43

Willhem säljer för 900 Mkr till Trianon

Skrivet av 

 

Willhem säljer äldre fastigheter i Malmö och ökar fokus på nyproducerade lägenheter.

 



Willhem har ingått avtal om försäljning av 11 bostadsfastigheter i Malmö till ett överenskommet fastighetsvärde om 900 Mkr, motsvarande ett värde om cirka 16.200 kr per kvm efter avdrag för latent skatt. Köpare är Fastighets AB Trianon. Det aktuella fastighetsbeståndet är beläget i områdena Hermodsdal och Almhög i stadsdelen Fosie och innehåller totalt 781 lägenheter samt en mindre andel kommersiella lokaler. Den totala uthyrningsbara arean uppgår till 53.300 kvm, varav 51.300 kvm är bostadsyta. Frånträde beräknas ske den 30 april. Nordanö har varit Willhems rådgivare i affären.

− Vi renodlar nu beståndet i Malmö och gör det parallellt med att vi under våren tillträder ytterligare nyproduktion i Elinegård, säger Mikael Granath, vd för Willhem.

Han fortsätter:
– Under hösten har vi också tillträtt nyproducerade fastigheter i Hyllie, något som sammantaget bidrar till en förändrad karaktär på beståndet i Malmö. Vi är väldigt glada över att kunna genomföra den här affären tillsammans med Fastighets AB Trianon, som har en stark lokal förankring i Malmö.

De förvärvade fastigheterna är belägna i anslutning till Trianons övriga fastigheter på Hermodsdal och finansieringen kommer att ske genom befintlig kassa samt genom upptagande av nya lån, i enlighet med Trianons policy.

– Med dagens förvärv, som är vårt största hittills, kommer vårt fastighetsvärde att överstiga målet om 6,6 Mdkr. Tillsammans med våra befintliga fastigheter i området, ger detta oss en stark ställning med totalt 1. 140 lägenheter på Hermodsdal, säger Olof Andersson, vd för Trianon.