26 april 2024
fredag, 01 mars 2019 12:58

NCC hyr ut 16.000 kvm och startar nytt projekt

Skrivet av 

 

NCC inleder byggandet av det andra av fyra planerade kontorshus i projektet Valle i stadsdelen Helsfyr i Oslo. För formgivningen svarar Lund & Slaatto Architects.

 

 

 

 

Norska myndigheten UDI (Utlendingsdirektoratet) har tecknat ett 10-årigt hyresavtal om cirka 16.000 kvm i NCC:s kontorsprojekt Valle View på Helsfyr, Oslo. UDI genomför den norska regeringens invandrings- och flyktingpolitik och behandlar bland annat uppehållstillstånd för utländska medborgare och erbjuder boende för asylsökande.

– Vi valde Valle View eftersom det är en byggnad som ger oss nödvändig flexibilitet och goda kontorslösningar för våra anställda. God tillgång till kollektivtrafik var också viktigt när vi skulle lämna centrum, säger Frode Forfang, generaldirektör UDI.

Projektet Valle View, ritat av Lund & Slaatto Architects, omfattar totalt cirka 22.000 kvm. Det område som fastigheten uppförs i utvecklas successivt till en attraktiv stadsdel med arbetsplatser, ett starkt serviceerbjudande och nya bostäder. NCC har möjlighet utveckla cirka 60.000 kvm kontor i området

– Med en hyresgäst som UDI i Valle View etableras Valle allt mer som ett starkt kontorsområde. Vi upplever en ökad efterfrågan från hyresgäster och ser fram emot att bidra till den fortsätta utvecklingen av området, säger Thomas Dahle, chef för NCC Property Development Norge.

NCC:s utvecklingsprojekt i Valle består av fyra planerade kontorsbyggnader, varav det första projektet, Valle Wood färdigställs i vår, samtidigt som det aktuella projektet Valle View byggstartas.