26 april 2024
fredag, 01 mars 2019 14:59

SSM stäms av 44 förhandstecknare

Skrivet av 

 

44 personer som tecknat förhandsavtal för bostadsrätt i projektet Metronomen vid Telefonplan, vill återfå erlagda förskott om 25.000 kr plus ränta.

 

 

 

I syfte att tillgodose en korrekt informationsgivning beträffande bostadsprojekt Metronomen vid Ture Wennerholms torg 2, Telefonplan, som består av 188 bostadsrätter, meddelar SSM Bygg att Brf Metronomen erhöll den 28 februari 2019 stämningar från 44 förhandstecknare som tidigare hävt sina förhandsavtal.

 

Förhandstecknarna yrkar att tingsrätten förpliktigar bostadsrättsföreningen att återbetala de av förhandstecknarna tidigare erlagda förskotten om 25.000 kronor samt ränta.

 

Utöver de ovan nämnda 44 stämningarna pågår ytterligare fem stämningar i tingsrätten rörande återbetalning av tidigare erlagda förskott till bostadsrättsföreningen Metronomen.

 

Det är SSM:s och föreningens uppfattning att avtalen är giltiga och att hävningarna är ogrundade.
Bolaget och föreningen avser att återkomma med ytterligare information om fortsatt process efter
att genomgång av stämningsansökningarna har gjorts.

 

Enligt Cornucopia är det med fallande bostadspriser rätt surt att sitta fast i ett kontrakt på en bostadsrätt köpt på pristoppen, och vänta på inflyttning beräknad någon gång under första kvartalet 2020. Som tidigare domar visat kan man inte ge ett inflyttingsintervall, utan på sin höjd ange en specifik månad som inflyttning. Annars är kontraktet inte giltligt och skäl finns att häva köpet.

 

SSM verkar bara kunna ge ett kvartal som tidpunkt just nu, och om det ens är under den period som anges i avtalen är ytterligare en fråga. På hemsidan står det dock Q1 - Q4 2020 som inflyttning. Någon gång 2020 alltså.