27 april 2024
måndag, 04 mars 2019 15:10

Aberdeen Standard köper bostäder i Köpenhamn

Skrivet av 

 

Fastigheten Valby Maskinfabrik har genomgått betydande ombyggnader de senaste åren och industrifastigheten har nu förvandlats till en utmärkt bostadsfastighet i ett etablerat bostadsområde i centrala Köpenhamn


 

 

 

Europa Capital har slutfört försäljningen av 97 nybyggda lägenheter i Köpenhamns stadsdel Valby på uppdrag av dess fond, Europa Fund V. Köpare är till Aberdeen Standard Investments. Transaktionens ekonomiska villkor publiceras inte.

 

Det fullt uthyrda bostadshuset, som färdigställdes i början av 2019, och har utmärkta transportförbindelser, i de centrala delarna i södra Köpenhamn. Fastigheten för Valby Maskinfabrik har genomgått betydande ombyggnader de senaste åren och industrifastigheten har nu förvandlats till en utmärkt bostadsfastighet i ett etablerat bostadsområde.

 

Sedan Europa Capitals första förvärv i Valby 2015 har bolaget slutfört försäljningen av 369 bostäder på Europa Fund IVs vägnar till en rad institutionella köpare. Totalt har Europa Capital investerat i 445 lägenheter i fem bostadshus i Valby. Om vi ser till hela Danmark har Europa Capital byggt 921 bostäder i Aarhus och i Valby.



Hugo Black
, Partner hos Europa Capital, säger i en kommenterar:

– Sedan vi förvärvade vår första fastighet i Valby år 2015 har vi sett hur området har fått alltfler bostäder för Köpenhamns snabbväxande befolkning. Försäljningen av detta bostadshus är det senaste inom en rad våra erbjudanden i Köpenhamn som har gjort det möjligt att kristallisera det värde vi skapat för våra investerares vägnar.