20 april 2024
tisdag, 05 mars 2019 15:29

Axfast säljer Åhléns i Uppsala till Stadsrum

Skrivet av 

 

Åhlénshuset vid Stora Torget i Uppsala, omfattande 12.500 kvm, fick en ny fasad år 2015.

 

 

Stadsrum Fastigheter förvärvar fastigheterna Dragarbrunn 23:1 och Dragarbrunn 23:3 (Åhlénshuset) i Uppsala av Axfast. Tillträde till fastigheterna skedde den 5 mars 2019. Någon köpeskilling har inte meddelats.

 

Stadsrum Fastigheters rådgivare i transaktionen har varit AG Advokat, Amblin, Svalner Skatt och WSP.

 

Säljarens rådgivare i transaktionen har varit Catella, DLA Piper och Kardvik Consulting.

 

– Vi är mycket glada att Stadsrum Fastigheter kan förvärva Åhlénshuset och grannfastigheten Dragarbrunn 23:1. Förvärvet följer vår investeringsstrategi väl med både handel och kontor i Uppsalas bästa läge. Fastigheterna är fullt uthyrda till starka hyresgäster. Vi fortsätter också Stadsrum Fastigheters expansion i Uppsala efter vårt förvärv av Kvarnengallerian förra året, säger John Strand, transaktionsansvarig på Stadsrum Fastigheter AB.

 

– Genom försäljningen av fastigheterna i Uppsala och förra årets fastighetsförvärv i centrala Stockholm har vi fullföljt vår långsiktiga investeringsplan och är nu ett renodlat Stockholmsbolag,  säger Ludvig Svensson, affärscontroller på Axfast AB.

 

Fakta

Fastigheterna är belägna i centrala Uppsala vid Stora torget.

Total lokalarea är cirka 12.500 kvm, exklusive ett garage om 12 platser. Uthyrningsgraden är 100 procent. Största hyresgäster är Åhléns, WSP, SkoAugust, Stadium samt SkiTotal.