Skriv ut denna sida
tisdag, 05 mars 2019 15:29

Axfast säljer Åhléns i Uppsala till Stadsrum

Skrivet av 

 

Åhlénshuset vid Stora Torget i Uppsala, omfattande 12.500 kvm, fick en ny fasad år 2015.

 

 

Stadsrum Fastigheter förvärvar fastigheterna Dragarbrunn 23:1 och Dragarbrunn 23:3 (Åhlénshuset) i Uppsala av Axfast. Tillträde till fastigheterna skedde den 5 mars 2019. Någon köpeskilling har inte meddelats.

 

Stadsrum Fastigheters rådgivare i transaktionen har varit AG Advokat, Amblin, Svalner Skatt och WSP.

 

Säljarens rådgivare i transaktionen har varit Catella, DLA Piper och Kardvik Consulting.

 

– Vi är mycket glada att Stadsrum Fastigheter kan förvärva Åhlénshuset och grannfastigheten Dragarbrunn 23:1. Förvärvet följer vår investeringsstrategi väl med både handel och kontor i Uppsalas bästa läge. Fastigheterna är fullt uthyrda till starka hyresgäster. Vi fortsätter också Stadsrum Fastigheters expansion i Uppsala efter vårt förvärv av Kvarnengallerian förra året, säger John Strand, transaktionsansvarig på Stadsrum Fastigheter AB.

 

– Genom försäljningen av fastigheterna i Uppsala och förra årets fastighetsförvärv i centrala Stockholm har vi fullföljt vår långsiktiga investeringsplan och är nu ett renodlat Stockholmsbolag,  säger Ludvig Svensson, affärscontroller på Axfast AB.

 

Fakta

Fastigheterna är belägna i centrala Uppsala vid Stora torget.

Total lokalarea är cirka 12.500 kvm, exklusive ett garage om 12 platser. Uthyrningsgraden är 100 procent. Största hyresgäster är Åhléns, WSP, SkoAugust, Stadium samt SkiTotal.

Senaste från Redaktionen