17 september 2019
onsdag, 13 mars 2019 15:24

Bovieran köper byggrätt i Falun

Skrivet av 

Bovierans koncept Nova kommer att uppföras i Faluns nya bostadsområde Surbrunnshagen.

Situationsplan över Surbrunnshagen.


Bovieran köper en byggrätt i Surbrunnshagen i Falun. I det nya bostadsområdet Surbrunnshagen planerar Kopparstaden, Faluns kommunala bostadsbolag, f78 hyresrätter och i höstas köpte Obos en byggrätt för 18 radhus. Bovieran, som är ett dotterbolag till Fastighets AB Balder, skrev nyligen ett avtal med Kopparstaden för en byggrätt i området för uppförande av 36 lägenheter enligt sitt seniorkoncept Nova.

 

Bovieran utvecklar seniora boenden med unika mötesplatser för gemenskap och umgänge. I Surbrunnshagen kommer Bovieran att bygga 36 lägenheter med en total boarea på 2.112 kvm för +55, vilka planeras stå klara 2021. De tre huskropparna, som byggs enligt Bovierans koncept Nova, kommer att byggas samman med en vinterträdgård.

 

– Vi är mycket stolta och glada att komma tillbaka till Falun efter vårt lyckade projekt i Hälsinggården. Surbrunnshagen kommer att bli en härlig trädgårdsstad med varierande bebyggelse, närheten till centrum och bra kommunikationer där vårt seniorboende blir ett bra komplement till övriga aktörer i området, säger Bovierans affärsutvecklare Dan Hillskär.

 

Kopparstaden äger idag området och bostadsbolaget kommer att erbjuda delar till försäljning för att skapa en blandning av upplåtelseformer. Bovieran, Obos och Kopparstadens byggnationer kommer att bli starten för en trädgårdsstad.

 

– Det känns otroligt roligt att få in Bovieran som samarbetspartner i utvecklingen av Surbrunnshagen. Företaget har ett spännande koncept med sina inglasade vinterträdgårdar för boende över 55 år som kommer garantera mångfald i området, säger Kopparstadens vd Susanna Karlevill.

 

 

Fakta

Surbrunnshagen är Faluns nya bostadsområde mellan övre Norslund och Majoren köpcentrum. Området kommer totalt sett att erbjuda cirka 6.000 bostäder. Kopparstaden äger området och kommer att erbjuda delar till försäljning för att skapa en blandning av hustyper, boendeformer och fasader. Kopparstaden är Faluns allmännyttiga bostadsbolag, som äger och förvaltar cirka 6.000 lägenheter och 280 lokaler och 610 uthyrningsförråd i Falun.