21 februari 2020
torsdag, 21 mars 2019 10:44

Scandic bygger ut två norska hotell

Skrivet av 

 

Scandic Helsfyr blir efter utbyggnad Scandics största hotell i Norge. Bild: Trivago

 


Scandic har kommit överens med fastighetsägaren Eiendomsspar om att renovera och utöka Scandic Helsfyr i Oslo i samband med en förlängning av hyresavtalet. Hotellet kommer att byggas ut med nära 200 rum, från 253 till 450, och blir därmed Scandics största hotell i Norge.


Utöver de nya rummen ska hotellets konferensdel renoveras och bland annat få en stor möteslokal om 300 kvm. Utbyggnaden beräknas vara klar under 2021, och är i linje med Scandics förväntan om en fortsatt god efterfrågeutveckling på hotellmarknaden i Osloregionen.

Scandic har dessutom tecknat avtal med fastighetsägaren Utstillings-plassen om att bygga ut Scandic Hamar med 69 rum till sammanlagt 308 rum. Även här ska konferensdelen renoveras. 

– Dessa renoveringar och utbyggnationer blir viktiga för vårt kunderbjudande på den norska marknaden. Vi skapar ett stort och attraktivt hotell i det växande Helsfyrområdet i Oslo, samtidigt som vi stärker vår marknadsposition ytterligare i Hamar, säger Svein Arild Steen-Mevold, vd för Scandic Hotels Norge.