Skriv ut denna sida
torsdag, 21 mars 2019 13:43

Zengun skapar Visions nya förbundshus

Skrivet av 

 

Zengun ska bygga om Visions förbundshus på Kungsgatan 28 A i Stockholm city. Projektet omfattar cirka 11.500 kvm.

 

Zengun har slutit avtal med fackförbundet Vision avseende projektering och ombyggnation av förbundets nuvarande förbundshus. Projektet går under namnet Framtidens Arbetsplats och omfattar ombyggnation av befintlig fastighet på Kungsgatan 28 A i centrala Stockholm.

 

Avtalet avser inledningsvis en projekteringsfas som planeras övergå i en produktionsfas senare under året. Projektet syftar till att utforma lokaler och systemlösningar som möter ett mer flexibelt behov hos verksamheten. Ytorna kommer efter ombyggnationen att omfatta kontor för Vision själva och därutöver tre kontorsplan för extern uthyrning, garage i två plan samt takterrass.

 

– Vi är väldigt glada att Vision givit oss förtroende att i samverkan vara en del av utformningen av sitt nya förbundshus, säger Sture Nilsson, vd för Zengun.

 

Fokus initialt är att komma igång med rivningsarbeten för att under hösten starta ombyggnationen med bygg- och installationsarbeten. Projektet omfattar cirka 11.500 kvm fördelade på tio plan. Fastigheten kommer att miljöcertifieras och inflyttning är beräknad till första kvartalet 2021.

 

– Valet av Zengun som samarbetspartner för detta projekt grundar sig i gemensamma värderingar kring arbetssätt och verksamhetsstyrning. Vi upplever att Zengun förstår våra behov och vad som är viktigt för oss i den här typen av förändringsarbete som sträcker sig längre än själva byggprojektet, säger Mona Tapper, kanslichef på Vision.

 

Senaste från Redaktionen