25 februari 2020
fredag, 22 mars 2019 11:54

Hotel Gamla Stan öppnar i ny kostym

Skrivet av 

Hobelinska huset på Skeppsbron är uppkallat efter handelsmannen Johan Paul Hobelin och uppfördes ursprungligen 1670, baserat på arkitekten Nicodemus Tessins ritningar.

 
¨
Ett av rummen i Hotel Gamla Stan.

 


Efter en tids omfattande renovering välkomnar nu Hotel Gamla Stan i Stockholm de första gästerna till ett inbjudande, charmigt och personligt hotell. Inrymt i tre unika byggnader i Hobelinska huset på Skeppsbron 22, presenterar hotellet 81 inbjudande rum med tidstypiska detaljer från 1600-talet till nutid. För interiör, ritning och idé till den omfattande ombyggnationen av hotellet, med sina tidigare 67 rum, står hotell- och fastighetsägaren Vi Invest.

– Med det fantastiska läget är Hotel Gamla Stan hittills vårt mest strategiskt placerade hotell och ytterligare ett komplement i Gamla Stans utbud. Runt hörnet finns allt inom räckhåll. Vi har satsat på att bevara det gamla och historiska och samtidigt gjort det modernt och bekvämt. Här ska våra gäster trivas och de får möjligheten att vid nästa besök upptäcka ett nytt charmigt rum säger, Martin Hosseini, ägare och grundare Vi Invest.

Originaldetaljer som vackra trätak, stuckaturer, en smidestrappa och Stockholms stadsmur med vackra originalmålningar, återfinns i byggnaden och har bevarats. Samtidigt har byggnaden moderniserats för att erbjuda en hotellupplevelse utöver det vanliga i Stockholms äldsta kvarter. På hotellets entréplan ligger Sparadiset Gamla Stan och husets källare har byggts om till en mysig frukostrestaurang.

– Det har varit roligt och lärorikt projekt. Det är en utmaning att bygga om så gamla fastigheter, som har byggts om många gånger om innan vi tog över 2013. Vi har rivit lager på lager och knackat fram det gamla varsamt. Vi har prioriterat tillgängligheten genom installation av en modern hiss i industriell stil, som bryter av mot arkitekturen, i ljusgården och som länkar ihop våningar och rum, tillägger Nicke Bergström, samordnare Vi Invest och projektledare Hotel Gamla Stan.