20 november 2019
måndag, 25 mars 2019 12:39

Sollentuna kommun hyr hela The Factory

Skrivet av 

 

Sollentuna kommun har tecknat avtal med Wellstreet om att hyra The Factory i Häggvik mellan 2020-2022 då kommunhuset i Sollentuna centrum renoveras. Foto: Wellstreet

 

 

Nu är det klart att Sollentuna kommun flyttar större delen av sina verksamheter till The Factory, omfattande 14.000 kvm, i det gamla ABB-huset när kommunhuset i Sollentuna centrum evakueras, enligt Mitt i Sollentuna. Sollentuna kommunfastigheter AB har avtalat med företaget Wellstreet om att hyra delar av det välvda glashuset i södra Häggvik under renoveringen av det gamla kommunhuset i Sollentuna centrum under tiden 2020 och 2022.

 

– I lokalerna i The Factory får vi möjligen att fortsätta sitta samlat och det är något vi värdesätter högt eftersom det sker mycket samarbete mellan våra verksamheter. Dessutom ligger lokalerna bra till kollektivtrafiksmässigt med Häggviks pendeltågsstation på gångavstånd. Det här blir en mycket bra lösning för kommunen under ombyggnationen av Turebergshuset, säger Manfred Holmelin, tillförordnad kommundirektör, till kommunens hemsida.

 

Ersättningslokalerna i The Factory kommer att kosta omkring 25 Mkr per år. Därutöver tillkommer lokalkostnader för de verksamheter som behöver finnas närmare centrum. I dag betalar Sollentuna kommun 24,7 Mkr per år för kommunhuset.

 

Renoveringen av kommunhuset i Sollentuna centrum kommer att påbörjas 2020 och beräknas vara klar 2022. Kommunhuset ska renoveras och byggas om för 450–570 Mkr, enligt en grov uppskattning. Under tiden måste samtliga cirka 600 tjänstemän och förtroendevalda flytta ut ur huset.

 

Riskkapitalbolaget Wellstreet tecknade under 2018 ett avtal om att hyra hela det före detta ABB-huset av fastighetsägaren Centria för att förvandla det till en innovationshubb. Niam sålde år 2015 glashuset i Häggvik, tidigare ägt av Vasakronan, till Centria i Linköping.