10 april 2020
tisdag, 26 mars 2019 11:22

Bostadsförmedlingen samarbetar med Riksbyggen

Skrivet av 

 

Riksbyggen uppför 138 hyresrätter i Marieberg i den norra delen av Nyköping. Området ligger nära E4-påfarten, det tar ungefär en timme till Stockholm och 40 minuter till Södertälje. Sträckan går även att resa med SJ. Stadsbussen trafikerar området och en promenad utmed ån in till stadens centrum tar cirka 15 minuter.

 


Riksbyggen bygger 138 hyreslägenheter i Marieberg, Nyköping, med beräknad inflyttning under våren 2020. De kommer att förmedlas både av Riksbyggen själva och Bostadsförmedlingen i Stockholm. Det är första gången som Bostadsförmedlingen och Riksbyggen samarbetar i Nyköping.

För Riksbyggen innebär samarbetet med Bostadsförmedlingen att bostäderna blir synliga för hela gruppen bostadssökande i bostadskön.

– Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Bostadsförmedlingen i Stockholm. När vi nu bygger nya hyresrätter i Nyköping, en stad som Bostadsförmedlingen vill satsa på, såg vi dem som en naturlig samarbetspartner, säger Carl-Johan Hansson, affärsområdeschef på Riksbyggen.

Förbättrade kommunikationer har gjort Stockholm och Mälardalen till en allt mer sammanhållen region och Bostadsförmedlingen har sett ett växande intresse även för orter på lite längre pendlingsavstånd från Stockholm. Ifjol förmedlades lägenheter i 23 av länets 26 kommuner och dessutom för första gången i Västerås, Håbo och Strängnäs. Med en timmes avstånd till Stockholm och ungefär 40 minuter till Södertälje är Nyköping en plats med liknande förutsättningar.

Tidigare har Bostadsförmedlingen och Riksbhyggen samarbetat för uthyrning av hyresrätter i Stockholmområdet, till exempel i Porslins-kvarteren i Gustavsberg.

– Vi är glada för det fortsatta förtroendet från Riksbyggen och ser fram emot det här samarbetet. Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda de bostadssökande ett så brett utbud som möjligt. Att vi nu etablerar oss i Nyköping stärker Stockholms växande arbetsmarknadsregion, säger Christer Edfeldt, vd för Bostadsförmedlingen.