Skriv ut denna sida
torsdag, 28 mars 2019 16:07

Colliers sålde Galleria Sala Torg

Skrivet av 

 

AB Fastator har förvärvat Galleria Sala Torg omfattande cirka 6.700 kvm.

 


Colliers International har agerat säljrådgivare till Gruvtornet Fastigheter AB vid försäljningen av Galleria Sala Torg. Gallerian har, med hyresgäster som H&M, Intersport, KappAhl, Apoteket Hjärtat med flera, cirka 80.000 besökare varje månad. Den totala uthyrningsbara arean uppgår till 6.664 kvm. Köpare är AB Fastator som via dotterbolag nyligen genomfört liknande fastighetsförvärv ibland annat Ludvika och Motala.

 

Marcus Andersson, Gruvtornet Fastigheter AB, säger:

– Vi tror på Sala och vi vill skynda på Salas tillväxt! Vi tror att Sala kommer att tjäna på att få in en kraftfull aktör som Fastator på den lokala fastighetsmarknaden. Den nya fastighetsägaren har resurser, energi och kompetens för att fortsätta utveckla stadens viktigaste handelsnav, Galleria Sala Torg, och Fastator kommer att vara en viktig fastighetskollega till oss de kommande åren. För vår del handlar överlåtelsen också om att kraftsamla Gruvtornets energi och resurser till nya lokala fastighetsprojekt som får staden att växa.

 

Joachim Kuylenstierna, vd på Fastator, säger:

– Vi är mycket nöjda att ges möjlighet att förvärva denna centrala fastighet med strategiskt läge i Sala och vi ser fram emot att vara med och utveckla orten och fastigheten.

Senaste från Redaktionen