10 april 2020
fredag, 29 mars 2019 11:01

Radisson Blu återinvigs i Göteborg

Skrivet av 

 

Samtliga 355 hotellrum Radisson Blu Scandinavia på Södra Hamngatan i centrala Göteborg har helrenoverats och fått ny design i tre olika koncept. Hotellet har vidare två nya restauranger, konferensmöjligheter för upp till 1.000 gäster och ett spa, Hagabadet, i byggnadens källarplan där gästerna får tillgång till yoga, gym och den unika Göteborgsduschen där vattnet regnar på tvären.

 Göteborgs stolta hotellklassiker från åttiotalet Radisson Blu Scandinavia nyinvigs efter drygt tre års renovering och Göteborg får en ny mötesplats för nöje, affärer och allt däremellan.

– Nu har alla bitar kommit på plats i en fantastisk helhet. Jag känner mig helt trygg med att lägga ribban högt. Vår vision är att bli världens bästa skandinaviska hotellupplevelse för både internationella och inhemska gäster, säger hotelldirektör Jessica Rivle.

Hotellfastigheten, som omfattar 27.500 kvm och ägs av Balder, har totalrenovering från topp till tå.   

– Vi är väldigt nöjda med hur arbetet har förlöpt och framförallt det fina resultatet. Det är viktigt för Göteborg att kunna erbjuda hotell på den höga nivå där Radisson Blu Scandinavia nu befinner sig, säger Erik Selin, vd för Balder.

Nya Radisson Blu Scandinavia invigs officiellt måndag 8 april, men redan fredag 5 april blir det fest med 800 gäster och ett fullspäckat program med extra allt i form av mat, dryck och underhållning – allt under temat ”The New Sound of Scandinavia”.