20 april 2024
fredag, 29 mars 2019 15:14

Skanska i nya uppdrag om 930 Mkr i USA

Skrivet av 

 

Little Miami Intermediate school i Ohio, USA.



Skanska har, inom ramen för ett joint venture med Megen Construction, tecknat avtal med Little Miami Local Schools, nordost om Cincinnati, Ohio, USA, om att bygga ut och renovera flera skolor i distriktet. Skanskas 70-procentiga andel av kontraktet värderas till cirka 410 Mkr, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det första kvartalet 2019.

 

Projektet omfattar flera nya byggnader, utbyggnationer och renoveringar. En ny för- och lågstadieskola om 9.500 kvm planeras såväl som en utbyggnation av en mellanstadieskola. Utbyggnation och renoveringar kommer också att utföras på tre ytterligare skolor. Arbetena inleds i maj och förväntas vara slutförda under det tredje kvartalet 2021.

 

Skanska har även tecknat avtal med Sound Transit om förberedande arbeten för Lynnwood Link L300, ett projekt för utbyggnad av spårväg, i Lynnwood och Mountlake Terrace, Washington, USA. Detta kontraktet är värt cirka 520 Mkr, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det första kvartalet 2019.

 

Skanska kommer att tillhandahålla tjänster som rivning, temporär sediment och erosionskontroll, flytt av ledningar, byggnation av en tillfällig parkeringsplats samt markarbeten för åtkomst till projektet som omfattar en spårvägsutbyggnad om cirka 6 km. Arbetet har nyligen påbörjats och är planerat att slutföras om ett år.