25 april 2024
måndag, 01 april 2019 09:09

Lansa planerar 300 lägenheter i Helsingborg

Skrivet av 

 

De första arkitektskisserna visar att kvarteret Valsen 2 i Ramlösa, Helsingborg, får en blandad kvartersbebyggelse och där de olika huskropparna samlas kring en gemensam innergård. Bildillustration: Lansa Fastigheter, Tengman Stadsutveckling.




I kvarteret Valsen 2, ett stenkast från Ramlösarondellen och Ramlösa Trafikplats med stationsområdet i Helsingborg, planerar Lansa Fastigheter cirka 300 lägenheter. Det blir Lansas första projekt i egen regi och de första preliminära skisserna visar på en högre bebyggelse mot trafikplatsen och lägre höjder mot intilliggande villakvarter.

Med kvarteret Valsen vill Lansa Fastigheter skapa ett landmärke i stadsdelen Ramlösa i Helsingborg.

– Vi planerar för en varierad kvartersbebyggelse av hög kvalitet som tillför området bra miljöer och fina bostäder med en direkt närhet till ypperliga allmänna kommunikationer som hela Ramlösa skall vara stolta över, säger John Ödman, utvecklingschef på Lansa Fastigheter.

Det aktuella området är sedan tidigare utpekat av kommunen som ett intressant förtätningsområde men är idag en igenvuxen förre detta industritomt. Arbetet med detaljplanen påbörjas inom kort och förväntas vara klar i slutet av nästa år och de första lägenheterna beräknas vara klara för inflyttning under 2023.

– Det känns oerhört spännande att utveckla Lansas första helt egna projekt ifrån råmark. Nu får vi möjligheten att vara med från start för att sätta rätt förutsättningar för ett lyckat genomförande. Ramlösa är ett populärt område som idag präglas av villabebyggelse. Jag är säker på att våra lägenheter kommer bidra till att ytterligare öka stadsdelens popularitet och möjliggöra för de som inte vill bo i villa att bo kvar inom Ramlösa, säger John Ödman.