18 april 2024
måndag, 01 april 2019 17:11

CLS köper för 333 Mkr i München

Skrivet av 

 

CLS Holdings tar över kontorsbyggnaden PURO i München.



CLS har avtalat om att köpa kontorsbyggnaden PURO i kontors-området Ismaning i München för 32 MEUR (333 Mkr) exklusive kostnader. Köpeskillingen återspeglar en initial direktavkastning om 5,1 procent.

 

Fastigheten omfattar drygt 13.000 kvm kontorsytor över tre våningar och är uthyrd till nio hyresgäster med en genomsnittlig hyresduration om 4,9 år. Den kontrakterade årliga hyran på 1,73 MEUR motsvarar i genomsnitt 11,00 euro per kvm per månad.

 

Enligt Colliers steg kontorshyrorna i München ned cirka 10 procent i fjol och vakansgraden i var under 2 procent, vilket bidrar till en fortsatt förväntad hyrestillväxt. CLS räknar med att satsa 3 MEUR i byggnaden och bland annat omvandla befintliga lagringsutrymmen till ytterligare kontor.

 

PURO ligger inom det etablerade.  CLS avser att finansiera förvärvet genom kontanta medel och lokalt banklån.

 

– Vi är mycket glada att förvärva PURO i Ismaning, ett område i München där vi har letat efter att investera under en tid. Vi är fortsatt engagerade i att bygga en alltmer geografiskt diversifierad portfölj och detta förvärv kommer att ytterligare stärka vår närvaro i Tyskland. PURO tillåter oss att använda vår lokala kompetens och aktiva ledningsfunktioner för att driva hyror på lång sikt, säger Fredrik Widlund, vd för CLS.