25 januari 2020
onsdag, 10 april 2019 09:52

Wihlborgs bygger ut Medeon i Malmö

Skrivet av 

 

Wihlborgs bygger 4.000 kvm på fastigheten Forskaren 1 i Malmö.Wihlborgs bygger ut Medeon Science Park i Malmö med 4.000 kvm för att göra plats för fler life science-företag. Imorgon sker en symbolisk byggstart där en tidskapsel gjuts in i grunden för nybyggnationen. De nya lokalerna planeras stå klara för inflyttning under tredje kvartalet 2020.

– Medeon är idag fullt uthyrt, samtidigt som flera av våra nuvarande hyresgäster växer och har signalerat att de behöver större lokaler. Det finns även efterfrågan på lokaler från företag som idag inte sitter på Medeon. Därför är det rätt läge att utöka forskningsparken med nya, attraktiva ytor. Parallellt med nybyggnationen kommer vi också att vidareutveckla de befintliga byggnaderna inklusive servicen och erbjudandet, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Idag finns ett 60-tal företag i olika storlekar på Medeon.

– Vi är mycket glada över denna expansion som gör att vi går in i en ny, positiv fas. Vårt tydliga Life Science-fokuserade innehåll ger konkret nytta för verksamheterna och vi har dessutom ett oslagbart läge i Greater Copenhagen/Medicon Valley med mycket korta avstånd till Danmark, Skånes universitetssjukhus, Clinical Research Center i Malmö, universiteten i Malmö och Lund samt Life Science-bolagen i regionen. Vi blickar framåt med tillförsikt och strävar efter att bli den mest attraktiva etableringsplatsen för Life Science och fortsatt vara en nyckelaktör i regionen, säger Ulf G Andersson, vd för Medeon AB.