10 april 2020
onsdag, 10 april 2019 09:56

Skanska sluter nya hyreskontrakt i Juvelen

Skrivet av 

 

Juvelen i guld och glas med en total uthyrbar yta om 8.600 kvm har ritats av Utopia Arkitekter.
Skanska har tecknat hyresavtal om 1.400 kvm med Dirac Research AB och 450 kvm med SMHI (Sveriges Meteorologiska och hydrologiska institut) i kontorshuset Juvelen i centrala Uppsala.

Dirac Research, som arbetar med ljudteknologi, etablerar sitt huvudkontore i Juvelen, men företaget har också kontor i Kina och Danmark, samt representation i Japan, USA, Korea och Tyskland.

– Vi är väldigt glada åt att få välkomna två välrenommerade hyresgäster till Uppsalas nya landmärke. Med dessa hyresgäster på plats är nu snart alla kontorslokalerna i Juvelen uthyrda. Det finns dock fortfarande chans för fler intresserade hyresgäster, säger Pernilla Hedin, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Juvelen är byggt för att motsvara väldigt högt ställda hållbarhetskrav. Det är bland annat utrustat med Skanskas patenterade system för kylning som gör huset självförsörjande på kyla. På sommaren tas kyla upp från berget genom vatten som kyls upp i borrhålen och sedan kyler byggnaden. I Sverige är en av de största energikostnaderna för företag just att kyla ner fastigheter. Därtill är huset utrustat med solceller och sedumtak.

Nyligen erhöll Juvelen certifiering enligt LEED, på högsta nivån Platinum.