Skriv ut denna sida
måndag, 15 april 2019 10:55

Oscar Properties rasar på observationslistan

Skrivet av 

 

Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties, har sett hur aktien rasat från 82 kronor i januari 2017 till dagens kurs om cirka 7 kronor.



Sedan Oscar Properties revisorer i torsdags varnat att det finns väsentliga osäkerhetsfaktorer om bolagets fortsatta drift beslutade Nasdaq Stockholm AB i fredags att stamaktierna, preferensaktierna och preferensaktierna av serie B samt obligationerna i Oscar Properties Holding AB, ska noteras på observationslistan. Under torsdagen sjönk aktien med 13,8 procent och nu under måndagen den 15 april har aktien sjunkit ytterligare med 3,25 procent till 7,13 kronor. I januari 2017 stod Oscar Properties i 82 kronor.

 

Enligt gällande regelverk för Nasdaq Stockholm kan ett bolag noteras på observationslistan om det föreligger omständighet som föranleder en väsentlig osäkerhet hos emittenten, något som bolagets revisor Ingemar Rindstig påkallade i torsdags, då han varnade i sin revisionsberättelse att Oscar Properties är beroende av ett obligationslån om 450 Mkr som förfaller i september 2019, förlängs. Se länk:

Senaste från Redaktionen