25 februari 2020
måndag, 15 april 2019 12:42

Skandia väljer TL Bygg i Mörby

Skrivet av 

 

Skandia Fastigheter bygger om Mörby Cetntrum. Visionsbild: Wester + Elsner Arkitekter/TMRW
Skandia Fastigheter anlitar TL Bygg för kommande etapp i ombyggnationen av Mörby Centrum norr om Stockholm. Ombyggnadsfasen avser omkring 38.000 kvm och beräknas pågå under tre år. Den är en del av en stor satsning på området där Mörby Centrum förvandlas till det mer moderna Danderyds Centrum där dagens centrum med 18.300 kvm butiksyta utökas till 33.000 kvm, samtidigt som dagens kontorsyta dubbleras.

Avtalet mellan Skandia och TL Bygg avser primärt ombyggnad av centrumområdets Hus 03 som byggdes på 60- och 70-talet med tillhörande kontor, handel och garage. Huset ska totalrenoveras med bland annat kontorsanpassningar, uppfräschning av handelsytor och flytt av befintligt fläktrum. Renoveringen ska pågå utan att störa den pågående handeln i centrumet som ska vara öppet enligt ordinarie tider under hela projektet.

– Vi är väldigt glada över att Skandia Fastigheter har valt oss som samverkanspartner i ombyggnationen av Mörby Centrum. Det är ett riktigt prestigeuppdrag vi tilldelats, med tanke på projektets art och omfattning, som vi nu tar oss an med stor stolthet, säger Tomas Sahlström, affärschef på TL Bygg.

– Genom avtalet med TL Bygg har vi fått en partner som vi i nära samarbete med kan genomföra denna etapp i om- och tillbyggnaden av Mörby centrum, blivande Danderyds Centrum. TL Byggs organisation med stor erfarenhet av projekt med kvarsittande hyresgäster både i handel och kontor tillför ett stort mervärde till genomförandet av detta komplexa projekt, säger John Walters, projektchef på Skandia Fastigheter.