Skriv ut denna sida
måndag, 15 april 2019 15:07

Världens största flygplats öppnas i Peking

Skrivet av 

 

Världens största flygplats, Daxing Airport i Peking, har hittills kostat cirka 111 Mdr kr.Pekings nya flygplats Daxing kommer att vara den största i världen när den öppnas senare i år. Bygget av Daxing Airport i Peking har hittills kostat cirka 12 miljarder dollar, cirka 111 Mdr kr.


Mindre än 50 kilometer söder om huvudstaden i Kina finns det omfattande byggprojektet som, när det är klart i september i år, blir världens största flygplats och den nya flygplatsen kommer helt enkelt att fungera som en andra internationell flygplats för Peking. Enligt Reuters kommer flygbolag som Kina Southern, China Eastern och Beijing Capital Airlines att flytta till den nya Daxing-flygplatsen, medan flygbolag som Air China, Hainan Airlines och Grand China Air kommer att förbli på Beijing Capital International Airport.

 

Byggandet av Daxing flygplats började i slutet av 2014.  Det främsta syftet med den nya flygplatsen är att minska trycket på Pekings befintliga flygplats.


Totalt kommer Peking Daxing International Airport att ha sju landningsbanor och den ska kunna ta emot cirka 72 miljoner passagerare per år före år 2025.

 

Förutom passagerare förväntas flygplatsen också ta emot cirka 20 miljoner ton gods och post per år.

 

 

Senaste från Redaktionen