26 januari 2020
onsdag, 24 april 2019 16:54

Viktor Hanson får marktilldelning i Väsby Entré

Skrivet av 

 

Viktor Hansson ska bygga cirka 80 bostäder vid järnvägsstationen, Väsby Entré. Bild: Arkitema Architects

 

 

Kommunfullmäktige i Upplands Väsby har godkänt ett markanvisningsavtal mellan Byggnadsfirman Viktor Hanson och Upplands Väsby kommun. Byggrätten gäller kvarter 1 i Väsby Entré som kommer att innehålla cirka 80 lägenheter. Dessa ska uppföras enligt ett koncept som Viktor Hanson har startat  tillsammans med Arkitema Architects för att möta framtidens utmaningar.

 

– Ett modernt byggande kräver att vi utvecklar vårt sätt att arbeta. När vi bygger unika och specialanpassade hus på varje plats minskar möjligheten för oss att utveckla och förbättra våra produkter. Konceptet bygger på hus som kan byggas vid fler tillfällen. Husen är lika men anpassas till platsen. Vi vill också anpassa oss till framtida klimatutmaningar och energikrav. Vi aktörer inom byggsektorn har ett stort ansvar och vi kan göra verklig skillnad, säger Peter Nilsson, vice vd på Byggnadsfirman Viktor Hanson.

 

– Vi vill visa på de bra hållbara exemplen med god arkitektur, höga miljöambitioner och bra kvalitet. Vi har tillsammans med Byggnadsfirman Viktor Hanson tagit fram systematiserade lösningar för att möta topografi, ljud, tillgänglighet, brand och parkering med mera, säger Kristina Peters, affärsområdeschef och partner på Arkitema.

 

– Vi ser fram emot att samarbeta med Viktor Hanson som vi anser har de bästa förutsättningarna för att skapa ett mycket attraktivt projekt i Väsby Entré. Det ska bli spännande att följa Byggnadsfirman Viktor Hansons utvecklingsarbete i projektet säger Anne-Sophie Arbegard, projektchef Väsby Entré.