24 april 2024
måndag, 29 april 2019 17:13

Index har säkrat finansiering om 2 Mdr

Skrivet av 

 

Rickard Haraldsson, vd för Indexgruppen.


Indexgruppen (Index), vilken utgörs primärt av Index Invest International AB (Sverige) och systerkoncernen Index Enterprise LLC (USA), har avtalat om en ny finansiering om cirka 2 Mdr kr från ett internationellt finansinstitut.

 

– Detta är en viktig milstolpe för vår grupp. Finansieringen ger oss handlingsutrymme i våra marknader samt styrka att kunna agera i en annars finansieringsmässigt utmanande bostadsmarknad i Sverige, säger vd Rickard Haraldsson.

 

En del av den nya finansieringen ska Index Invest International AB använda del till att återbetala sitt utestående obligationslån (ISIN SE0005797537) med förfallodag den 22 maj.


Index utvecklar för närvarande ett antal bostadsprojekt. I Sverige är det Havstornet i Norrtälje med 119 lägenheter som ska byggstartas. Under kommande sommar är det start för inflyttning i systertornet, Soltornet, med 87 lägenheter. I USA byggstartas 444 hyreslägenheter i Tampa på Floridas västkust samt 45 hyreslägenheter i Marathon, Florida Keys, till ett sammanlagt projektvärde om cirka 1,1 Mdr kr.