25 april 2024
tisdag, 30 april 2019 12:22

NCC bygger för 185 Mkr i Ale

Skrivet av 

 

Exempel på NCC Folkboende som tidigare byggts i Kiruna.



NCC ska på uppdrag av Alebyggen bygga fyra punkthus med totalt 116 hyreslägenheter i Nol, Ale kommun, strax norr om Göteborg. I anslutning till dessa ska NCC även renovera tre befintliga huskroppar med totalt 54 lägenheter. Uppdraget är en del av ett strategiskt partneringavtal med Alebyggen och ordervärdet uppgår totalt till 185 Mkr

– Ale har ett stort behov av fler bostäder eftersom kommunen, liksom övriga orter runt Göteborg, har en stor befolkningstillväxt. Genom att i samverkan med NCC bygga nytt inom ett bostadsområde samtidigt som vi renoverar det som behövs i befintliga lägenheter åstadkommer vi en variation i erbjudandet, säger Johan Redlund, vd för Alebyggen.

De fyra nya punkthusen byggs enligt konceptet NCC Folkboende, vilket innebär välplanerade hyresrätter med hög boendekvalitet och balkong till alla lägenheter. De byggs i ett område på Folketshusvägen och Mossvägen i Nol.

Byggstart för två av de nybyggda punkthusen planeras ske i september och byggtiden beräknas till drygt ett år. Parallellt medan dessa uppförs kommer två befintliga hus att rivas, för att därefter ersättas med de andra två nybyggda punkthusen.

De tre husen som ska renoveras är byggda i början av 1970-talet och har ett omfattande underhållsbehov. I NCC:s uppdrag ingår renovering av tak och fasader, nya säkerhetsdörrar, stambyte, nya badrum och nya ledningar för vatten, avlopp och el. Samtliga arbeten inom avtalet beräknas kunna slutföras under 2020–2021.