26 april 2024
tisdag, 30 april 2019 13:28

Lehto säljer 542 nybyggda bostäder till DWS

Skrivet av 

 

Mikko Jalava, investeringschef  på Lehto Asunnot Oy.


Den finska bygg- och fastighetsgruppen Lehto har tecknat avtal med en fastighetsfond tillhörande DWS att bygga och sälja en bostadsfastighetsportfölj bestående av 542 lägenheter till DWS. Lägenheterna ska inrymmas i sex olika byggnader i Esbo (Helsingfors), Åbo, Kirkkonummi (Kyrkslätt, väster om Helsingfors) Riihimäki (cirka 8 mil norr om Helsingfors) och Jyväskylä. Några av byggnaderna är redan under uppbyggnad och samtliga kommer att vara färdigställda senast under 2020.

 

– Vi är nöjda med vår första bostadsinvestering i Finland och vi ser fram emot att öka vår nordiska portfölj vidare inom bostadsområdet, säger Martin Weikamp, ​​ansvarig för transaktioner i Nordeuropa vid DWS.

 

Parterna publicerar inte transaktionsvärdet, med enligt avtalet ska Lehto ansvara för uthyrningen av lägenheterna och det slutliga transaktionspriset är beroende av antal uthyrda lägenheter och den faktiska hyran vid varje stängning.

 

Fastigheterna överlämnas till köparen efter färdigställandet, då köpeskillingen också ska betalas. Om uthyrningsgraden inte uppnår en viss överenskommen nivå vid det avtalade tillträdesdatumet har köparen rätt att avstå förvärvet.Lehto kommer att finansiera byggandet från sina kassareserver och banklån.

 

– Vi är mycket glada över att ha en betydande kund som DWS och det visar att det finns efterfrågan på prisvärd kvalitet bostadsfastigheter med bra läge, säger investeringschef Mikko Jalava, Lehto Asunnot Oy.

 

 

DWS Group är en av världens ledande kapitalförvaltare, med förvaltningstillgångar om 692 miljarder euro, cirka 7.360 Mdr kr  och med 3.400 medarbetare.