16 april 2024
fredag, 03 maj 2019 10:58

Patrizia köper logistik i Rotterdam för 1,4 Mdr kr

Skrivet av 

 

Patrizia har förvärvat en portfölj med logistikfastigheter om 131.000 kvm, belägna på tre centrala orter nära Rotterdams hamn.

 

Patrizia Immobilien har förvärvat en portfölj med logistikfastigheter belägna på tre centrala orter i Nederländerna på uppdrag av Patrizias fond Logistik-Invest Europa II. Säljaren DHG, en fastighetsinvesterare och -utvecklare från Rotterdam, erhåller 130,8 MEUR, cirka 1,4 Mdr kr,  av Patrizia, för primärt 131.000 kvm logistikytor i Rotterdam, Moerdijk och Bergen op Zoom,  orter som ligger i logistikkorridoren till och från Rotterdams hamn.

 

Flera logistikytor i förvärvet är lämpliga för hantering av farligt gods, ett snabbt växande marknadssegment, på grund av strängare lagar och förordningar.

 

Emile Poort, chef för transaktioner för Patrizia Benelux, säger i en kommentar:

– Vi förvärvar en attraktiv logistikportfölj som levererar säkra intäkter långsiktigt för våra kunder. Portföljen har direkt tillgång till logistikytor nära Rotterdam, som är Europas största hamn.


Nicolai Soltau, fondchef på Patrizia,säger:

– Med detta förvärv har vi byggt upp en portfölj med 18 fastigheter i fonden under endast sju månader – ett bevis på vår kunskap om marknaden och att vi kan genomföra transaktioner med vårt utvidgade logistikteam efter integrationen av nya företagsförvärv.

 

Patrizias fond Logistik-Invest Europa II gör nu sitt andra förvärv efter ett första köp i Tyskland och Nederländerna. Patrizias föregångare, Logistik-Invest Europa I, har nu avslutat sina investeringar under första kvartalet 2019.

 

Totalt förvaltar nu Patrizia logistiktillgångar runt om i Europa till ett värde om drygt 2 miljarder euro, cirka 21,5 Mdr kr.

 

Patrizia Immobiliens rådgivare var Appelhoven Vastgoed, CBRE och Loyens & Loeff. DHG, säljarens rådgivare, var TLF Real Estate och Loyens & Loeff.