27 april 2024
måndag, 06 maj 2019 13:01

Fabege säljer för 1,6 Mdr till KPA

Skrivet av 

 

Den nyuppförda kontorsfastigheten Pelaren 1 i sydvästlig vy. Fastigheten omfattar 21.500 kvm och har teleoperatören Tre som största hyresgäst.

 



Fabege säljer fastigheten Pelaren 1 i Söderstaden, mitt emot Globen i Stockholm, till KPA Pension. Detta sker genom en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om 1.608 Mkr. I enlighet med gällande redovisningsregler kommer resultatet att redovisas som en orealiserad värdeförändring om 138 Mkr i andra kvartalet 2019. Tillträde beräknas till den 1 juli 2019. Catella har varit transaktionsrådgivare.

Pelaren 1, som färdigställdes i höstas, utgör med sina cirka 21.500 kvm ett nytt landmärke mitt emot Tele2 Arena och Globen där det tidigare bara fanns en grusplan. I och med uppförandet av huset har även en lugn lokalgata på Pastellvägen och ett skydd mot Nynäsvägen för de boende skapats. I bottenvåningen finns en restaurang som är öppen för allmänheten som bidrar till en levande gatumiljö. Mobiloperatören Tre är den enskilt största hyresgästen och disponerar cirka 70 procent av byggnaden.

Försäljningen är i linje med Fabeges övergripande strategi att avyttra fullt utvecklade fastigheter och skapa nya värden genom att fortsätta utveckla byggrätter i attraktiva tillväxtområden i Stockholm.

– Försäljningen bevisar att transaktionsmarknaden är fortsatt stark i Stockholm. Efterfrågan på moderna kontor i bra lägen är god och vi ser ingen avmattning i antal förfrågningar från institutionella placerare, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och chef för affärsutveckling på Fabege.