25 april 2024
onsdag, 08 maj 2019 13:35

Magnolia/Heimstaden bygger 800 bostäder i Bro

Skrivet av 

 

Magnolia och Heimstaden planerar ett stort kvarter med småstadskänsla och 800 bostäder, ett nytt torg och nya butiker i södra Upplands-Bro.

 


Magnolia Bostad och Heimstaden Bostad bildar ett joint venture med syfte att gemensamt utveckla cirka 800 bostäder i den nya södra delen av Bro, Upplands-Bro kommun. Marken ägs sedan tidigare av Magnolia och förvärvas av JV-bolaget. I området planeras både flerbostadshus och småhus med beräknad produktionsstart redan i år och första inflyttning 2021.

 

– Vi ser framemot vårt fortsatta samarbete med Heimstaden Bostad. I detta JV kommer vi att tillsammans utveckla hållbara boenden för långsiktig förvaltning och vi ser stort värde i att kombinera våra styrkor och kompetenser, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

 

Området ligger naturnära och erbjuder ett rikt fritidsliv och natursköna upplevelser. Inom området planeras även service i form av butiker och restauranger samt förskolor och skola. Bussar kommer att trafikera området och det kommer att finnas gång- och cykelvägar samt närhet till pendeltågstation.