20 april 2024
fredag, 10 maj 2019 09:39

Skanska säljer äldreboende till SPP

Skrivet av 

 

I äldreboendet Malten i Silverdal, Sollentuna, ingår 54 lägenheter.


Skanska säljer ett äldreboende i Silverdal i Sollentuna till SPP, SPP Pension & Försäkring, ägt av norska Storebrand sedan år 2007. Byggnation pågår för tillfället och beräknas vara färdigställd under hösten 2020. SPP tillträder fastigheten efter att byggnaden är färdigställd. Försäljningsvärdet är cirka 190 Mkr och hyresgäst är Attendo.



Äldreboendet omfattar cirka 5.000 kvm och får 54 lägenheter fördelat på tre våningar. Alla lägenheter får utsikt mot innergården.

– Vi är glada att tillsammans med Attendo och SPP utveckla detta, och att vi får samarbeta med hyresgäster och köpare som själva vill driva på mot en hållbar samhällsutveckling, och gemensamt utveckla ett unikt vårdboende. Genom det här projektet utmanar vi oss själva och visar vägen för branschen, det är viktigt för att nå Skanskas mål om klimatneutralitet till år 2045, säger Peter Westin, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Projektet utgör en av de sista fastigheterna i Silverdal i Sollentuna, som Skanska varit med och utvecklat sedan början på 2000-talet. Äldreboendet byggs enligt högt ställda hållbarhetskrav och ska certifieras enligt LEED, guldnivå. Huset får en mycket låg energiförbrukning där kyla, värme och el kommer från borrhål och solceller. Byggnaden kommer uppföras med endast hållbara byggmaterial och arbetet ska resultera i noll byggavfall till deponi.

 

 

– Vi är mycket glada över att få möjlighet att förvärva ett miljöcertifierat äldreboende av Skanska med Attendo som hyresgäst för SPP Fastigheters räkning och att bidra till att täcka samhällets behov av särskilda boenden i takt med att befolkningen åldras, säger Marita Loft, vd för Storebrand Fastigheter AB.