18 april 2024
fredag, 24 maj 2019 14:04

NCC säljer logistikfastighet till M&G Real Estate

Skrivet av 

 

 

 

 

Lyckobrunnen, omfattande 12.800 kvm, är NCC:s fjärde logistikprojekt i Brunna logistikpark i Upplands Bro kommun.

 


– Vi är glada över att M&G valt att investera i Brunna där vi har varit delaktiga i att utveckla ett av Stockholms mest attraktiva logistiknoder. Den växande e-handeln driver efterfrågan på fler attraktiva och hållbara logistikfastigheter där vi fortsatt tänker vara en ledande aktör, säger Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef NCC Property Development.

 

Lyckobrunnen är NCC:s fjärde logistikprojekt i Brunna logistikpark i Upplands Bro kommun utanför Stockholm. Fastigheten omfattar cirka 12.800 kvm och är fullt uthyrd till företagen Orvelin Group, Cosentino och Engelmanns.

 

NCC:s rådgivare i försäljningen var Cushman & Wakefield.

 

– Vi är väldigt glada över att förvärva denna nyutvecklade logistikfastighet med långa kassaflöden för vår pan-europeiska corefond M&G European Property Fund i ett av nordens bästa logistiklägen. I dagens marknad när större logistikportföljer handlas med premie föredrar vi att förvärva logistikfastigheter styckesvis för att leverera högre avkastning till våra investerare, säger Thorsten Slytå, Nordenchef M&G Real Estate.

 

Försäljningen sker genom en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om 190 Mkr och beräknas ge en positiv resultatpåverkan i affärsområdet NCC Property Development i andra kvartalet 2019.

 

Brunna är en attraktiv logistiknod med de bästa förutsättningarna för lager och logistik. Närheten till Stockholm och det strategiska läget invid E18 gör det lätt att angöra samtidigt som det är ett utmärkt skyltläge. Lyckobrunnen är den fjärde och sista etappen som NCC utvecklat i området.

 

Lyckobrunnen miljöcertifieras enligt det internationella systemet BREEAM vilket bland annat innebär en halvering av energianvändningen jämfört med äldre logistikbyggnader.