25 april 2024
onsdag, 12 juni 2019 15:01

Skanska får uppdrag på över 1 Mdr i Boston, USA

Skrivet av 

 

Skanska ska bygga ett nytt skärmtak över terminal C på Logan International Airport i Boston, USA samt genomföra renoveringar.


Skanska ska bygga ut och renovera Brigham kvinnosjukhus i Boston.

 

Skanska har tecknat avtal med Massachusetts flygplatsmyndighet om att bygga ett nytt skärmtak över terminal C på Logan International Airport i Boston, Massachusetts, USA samt att genomföra renoveringar. Kontraktet är värt 67 MUSD, cirka 631 Mkr, vilket inkluderas i orderingången för USA för det andra kvartalet 2019.

 

Den första delen av kontraktet var värt cirka 141 Mkr och inkluderades i orderingången för första kvartalet. Projektet inleds i november och är planerat att öppnas för trafik i september hösten 2021. Uppdraget kommer även att omfatta en utbyggnad och förbättring av avgångshallarna på det övre planet samt förbättringar och utvidgning av området för väskinlämning. Projektet omfattar också rivning av befintligt skärmtak samt avlägsnande av två befintliga hissar och installation av tre nya hissar.

 

Skanska har även tecknat avtal för utbyggnad och renovering av Brigham kvinnosjukhus i Boston. Detta kontrakt värderas till 45,6 MUSD, cirka 430 Mkr.

 

Utbyggnaden och renoveringen kommer att ske i flera steg, och akutavdelningen kommer att vara i bruk under hela tiden. Den första fasen kommer att omfatta expansionen av cirka 2.300 kvm i anslutning till akutavdelningen. Andra och tredje fasen innefattar rivning och ombyggnation av befintlig akutavdelning. Även detta projekt är planerat att pågå till slutet av 2021.